Alireza Jahanbakhsh in actie tegen Oezbekistan
Alireza Jahanbakhsh in actie tegen Oezbekistan - © ANP

Iran plaatst zich als tweede land voor WK

12 juni 2017
Iran heeft zich maandag als tweede land geplaatst voor het WK 2018 in Rusland. Eerder verzekerde Brazilië zich al van een plek op het eindtoernooi.

Iran was in eigen land met 2-0 te sterk voor Oezbekistan. Sardar Azmoun en Mehdi Taremi waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Masoud Shojaei miste kort na de rust nog een strafschop voor de thuisploeg.

Alireza Jahanbakhsh had een basisplaats. De aanvaller van AZ viel halverwege uit met een blessure. Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) viel vlak voor tijd in.

Iran is in groep A met twintig punten uit acht duels nog altijd ongeslagen. De nummers een en twee veroveren in deze groep een WK-ticket. Iran kan met nog twee wedstrijden te spelen niet lager meer eindigen dan de tweede plek.

Zuid-Korea maakt als de huidige runner-up de meeste kans op het tweede startbewijs voor het WK. Met Brazilië en Iran is ook het gastland Rusland zeker van deelname. (FOX Sports/ANP)

Top 5: De beste backs

13 juni 2017
Top 5: De beste backs
Nu de Eredivisie stil ligt is het tijd om de balans op te maken. Wie waren afgelopen seizoen volgens Opta-statistieken de beste spelers op hun...

Gerelateerd