Cristiano Ronaldo (links) en Antoine Griezmann tijdens de FIFA-verkiezing voor Beste speler van het
Cristiano Ronaldo (links) en Antoine Griezmann tijdens de FIFA-verkiezing voor Beste speler van het - © Pro Shots

Extra prijzen voor beste spelers Europese toernooien

13 juni 2017
De UEFA introduceert weer een aantal nieuwe persoonlijke onderscheidingen. Naast de verkiezing van beste voetballer en voetbalster in Europa, komt de Europese voetbalbond met vijf extra prijzen.

Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League op 24 augustus in Monaco worden ook de beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller van afgelopen seizoen in het belangrijkste Europese bekertoernooi gekozen.

Een dag later, bij de loting voor de Europa League, gaat er een prijs naar de beste speler van vorig seizoen in dat toernooi.

Jury
De jury bestaat uit de trainers van de clubs die afgelopen seizoen uitkwamen in de Europese hoofdtoernooien en 55 sportjournalisten, uit ieder land dat bij de UEFA is aangesloten één.

De genomineerden voor de vijf nieuwe prijzen worden op 4 augustus bekend gemaakt, de drie kandidaten voor voetballer en voetbalster van het jaar op 15 augustus. Die twee onderscheidingen gingen afgelopen jaar naar de Portugese superster Cristiano Ronaldo en Ada Hegerberg uit Noorwegen.

Ronaldo is opnieuw een van de favorieten voor een prijs, hij won onlangs met Real Madrid de Champions League en de Spaanse titel. (FOX Sports/ANP)


Ronaldo verdacht van belastingfraude

13 juni 2017
Ronaldo verdacht van belastingfraude
Cristiano Ronaldo wordt verdacht van belastingfraude. De sterspeler van Real Madrid zou de Spaanse fiscus voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht....