Holly Holm
Holly Holm - © ANP

Voormalige kampioenen op zoek naar eerherstel in Singapore

17 juni 2017
Singapore is dit weekend weer het strijdtoneel van de UFC. In het hoofdgevecht neemt Holly Holm het zaterdagmiddag op tegen Bethe Correia. De oud-wereldkampioene in het bantamgewicht hoopt zich te revancheren voor drie verliespartijen op rij.

Holly Holm vs. Bethe Correia
Twee jaar geleden versloeg Holm nog toenmalig wereldkampioene Ronda Rousey. Sindsdien wil het niet meer lukken voor The Preacher’s Daughter. Ze domineerde het wereldtitelgevecht tegen Miesha Tate, maar verloor alsnog in de laatste ronde via een submissie. Daarna moest de 35-jarige vechtster haar meerdere erkennen in Valentina Shevchenko.

De UFC gaf haar, ondanks de twee verloren partijen, de kans om de eerste vedergewichtkampioene van de organisatie te worden. Dan moest ze wel zien af te rekenen met onze landgenote Germaine de Randamie. Ook dat liep uit op een grote teleurstelling voor de Amerikaanse.

Nu keert Holm terug naar de bantamdivisie en staat ze tegenover de 33-jarige Correia. De Braziliaanse vocht in maart haar laatste partij en sloot deze af met een gelijkspel. Beide vechtsters hopen nu het goede gevoel en de weg omhoog op de ranking weer te vinden.

Veteranen
Holm is niet de enige oud-kampioen in Singapore. Andrei Arlovski, oud-zwaargewichtkampioen, deelt de octagon met Marcin Tybura. De 38-jarige Arlovski heeft zijn laatste vier gevechten verloren en heeft een overwinning nodig om zijn naam hoog te houden. De zeven jaar jongere Tybura zal op zoek gaan naar zijn derde zege op rij.

Rafael dos Anjos maakt in Singapore zijn debuut in het weltergewicht. De voormalig lichtgewichtkampioen probeert opnieuw succes te boeken nadat hij van Eddie Alvarez en Tony Ferguson verloor. Dan moet hij wel Tarec Saffiedine zien af te stoppen. De Belg is kampioen geweest bij Strikeforce, maar in de UFC heeft hij zijn draai nog niet weten te vinden. (FOX Sports)

UFC Fight Night Singapore: Holm vs. Correia is zaterdag om 14.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2 en 6.