Larry Warbasse
Larry Warbasse - © ANP

Warbasse soleert naar ritzege in Zwitserland

13 juni 2017
Larry Warbasse heeft dinsdag de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven.

In de eerste bergrit over 150 kilometer van Bern naar Villars-sur-Ollon kwam de Amerikaan van Aqua Blue Sport solo over de finish. De Italiaan Damiano Caruso eindigde als tweede en nam de leiderstrui over van de Australiër Michael Matthews.

Steven Kruijswijk eindigde als derde. Hij deed ook goede zaken voor het algemeen klassement. De renner van Lotto NL-Jumbo staat daarin nu tweede op vijftien seconden van Caruso.

Het is voor Warbasse zijn eerste profzege. Hij was dinsdag al na 500 meter na het vertrek uit Bern uit het peloton weggereden. Hij kreeg gezelschap van Lars Boom en Nick van der Lijke (Roompot) en de Canadees Antoine Duchesne. De vier kregen een maximale voorsprong van ruim zeven minuten.

Boom moest voor het bereiken van de slotklim uit de kopgroep afhaken. Warbasse hield echter stand en beloonde zijn lange solo met een zege. Tom Dumoulin en andere toppers mengden zich niet in de achtervolging.

De geëmotioneerde Warbasse was dolgelukkig na zijn overwinning. "Dit is geweldig. Ik kan het bijna niet geloven. Ik heb altijd zo hard gewerkt en nu win ik hier." (ANP)

Gerelateerd