Jorge Fossati
Jorge Fossati - © Pro Shots

Bondscoach Qatar geeft er de brui aan

14 juni 2017
Jorge Fossati heeft ontslag genomen als bondscoach van het nationale elftal van Qatar. De oefenmeester uit Uruguay leidde zijn ploeg dinsdag nog naar een zege op Zuid-Korea (3-2).

De nationale voetbalbond van Qatar laat in een verklaring weten verrast te zijn over het besluit van Fossati, die nog geen jaar in dienst was.

Qatar staat ondanks de zege voorlaatste in de kwalificatiepoule voor het WK in Rusland. Het verschil met nummer twee Zuid-Korea is nog altijd zes punten. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor de mondiale eindronde.

Fossati dreigde al eerder met een snel vertrek bij Qatar. De Uruguayaan kon zich niet vinden in het plan van de Qatarese voetbalbond om genaturaliseerde voetballers niet meer op te nemen in de nationale voetbalploeg.

Het rijke Qatar, dat het WK voetbal van 2022 mag organiseren, heeft veel buitenlandse sporters overgehaald onder de vlag van het oliestaatje uit te komen. Ongeveer de helft van de nationale voetbalploeg bestaat uit spelers die geboren zijn in een ander land. (ANP)

Gerelateerd