Jordi Cruijff
Jordi Cruijff - © FOXSports.NL

Jordi Cruijff wisselt bestuurskamer in voor bank bij Maccabi

14 juni 2017
Jordi Cruijff wisselt van functie bij de Israëlische voetbalclub Maccabi Tel Aviv. De zoon van de vorig jaar overleden voetballegende Johan Cruijff is per direct als hoofdtrainer aangesteld.

Cruijff junior was al sinds 2012 technische directeur bij de club. Zijn benoeming werd woensdag door eigenaar Mitch Goldhar bekendgemaakt op de website van Maccabi.

"Ik weet dat Jordi een grote verantwoordelijkheid voelt de naam Cruijff hoog te houden, een naam die synoniem staat voor vele grote prestaties in het voetbal. Dit is het juiste moment voor hem een volgende stap te zetten", aldus Goldhar.

Arveladze - Bosz
De 43-jarige Jordi Cruijff neemt de positie over van de Portugees Lito Vigidal, die de taken overnam van de begin dit jaar ontslagen Shota Arveladze. Die was weer de opvolger van Peter Bosz, die vorig seizoen koos voor de functie van hoofdtrainer bij Ajax.

Maccabi, met onder meer voormalig Vitesse-speler Sheran Yeini in de gelederen, werd afgelopen seizoen tweede in de vaderlandse competitie. Hierdoor speelt de club voorrondes voor de Europa League. (FOX Sports/ANP)