Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel - © FOXSports.NL

Van Wolfswinkel verlaat Vitesse voor Zwitserse kampioen

14 juni 2017
Ricky van Wolfswinkel (28) maakt een verrassende overstap naar de Zwitserse kampioen FC Basel. De spits was vorig seizoen topscorer van Vitesse: hij maakte twintig competitiegoals.

Van Wolfswinkel tekende voor drie jaar bij de Champions League-deelnemer.

Eerder kwam Van Wolfswinkel onder meer uit voor FC Utrecht, Sporting Lissabon en Norwich City. Na een rits buitenlandse avonturen keerde de tweevoudig international afgelopen zomer terug bij Vitesse, waar hij het als jeugdspeler schopte tot het eerste elftal.

Bij Vitesse kroonde hij zich vorig seizoen tot matchwinner in de KNVB Beker-finale. Tegen AZ maakte de spits de enige twee goals in de eindstrijd in De Kuip.

Familie
Volgens Van Wolfswinkel heeft het familieaspect een rol gespeeld in zijn keuze voor FC Basel. Zijn schoonvader Johan Neeskens, ooit middenvelder bij onder meer Ajax, Barcelona en Oranje, woont met zijn Zwitserse vrouw al jaren in Zwitserland.

"Ze wonen op een uurtje rijden van Basel. Mijn partner Bianca is in Zwitserland opgegroeid en vindt het ook leuk om hier weer terug te keren en dicht bij haar ouders in de buurt te wonen.''

Janko en Doumbia
Basel werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen van Zwitserland. De ploeg van Urs Fischer had zeventien punten voorsprong op runner-up Young Boys. De twintigvoudig kampioen zag eerder deze transferperiode aanvallers Marc Janko (oud-FC Twente) en Seydou Doumbia vertrekken.

Van Wolfswinkel treft bij Basel Jean-Paul Boëtius. De oud-Feyenoorder, vorig seizoen verhuurd aan RC Genk, ligt nog tot medio 2019 vast bij de Zwitsers. (FOX Sports)