Marcel Keizer
Marcel Keizer - © Pro Shots

'Ajax mondeling akkoord met Keizer'

15 juni 2017
Marcel Keizer wordt donderdag gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax. De trainer zou mondeling akkoord zijn met de Amsterdamse club over een contract van twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

Volgens De Telegraaf worden momenteel alle plooien glad gestreken en de handtekeningen gezet. Als alles op papier staat zal Ajax de deal officieel naar buiten brengen. Keizer is bij de hoofdmacht de opvolger van Peter Bosz, die onlangs de overstap maakte naar Borussia Dortmund.

De neef van de overleden clubheld Piet Keizer werd afgelopen seizoen met Jong Ajax tweede in de Jupiler League en krijgt nu een kans bij de hoofdmacht, waar hij Hennie Spijkerman als assistent krijgt. Ajax wil daarnaast ook Aron Winter aan de staf toevoegen.

Voorronde Champions League
Keizer begint op 29 juni officieel aan zijn nieuwe functie. Op maandag 3 juli vertrekt de Ajax-selectie naar Zillertal in Oostenrijk voor een zesdaags trainingskamp en een oefenduel met Werder Bremen (8 juli).

Ruim tweeënhalve week later – 25 of 26 juli – staat de eerste Champions League-wedstrijd (derde voorronde) al op het programma. De loting daarvoor is op 14 juli. (FOX Sports)