Arjen Robben
Arjen Robben - © Pro Shots

Robben: "Ik keer zeker terug naar Groningen"

15 juni 2017
Het begint er steeds meer op te lijken dat Arjen Robben, na zijn actieve carrière als voetballer, aan de slag gaat bij FC Groningen.

Dat Robben graag weer herenigd zou willen worden met zijn oude liefde, is geen nieuws. In een interview met het Duitse blad Kicker laat de 33-jarige vleugelaanvaller dat nog maar eens doorschemeren. "Ik heb nog altijd nauwe contacten met mijn oude club. Misschien kan daar iets uit voortkomen."

Robben staat in München nog tot medio 2018 onder contract en voelt dat het einde van zijn loopbaan steeds dichterbij komt. "Ik verheug me steeds meer op wat na mijn carrière komt. Die gedachten zijn er steeds vaker en dat is toch ook een teken." Hij laat er geen misverstand over bestaan waar zijn hart ligt. "Zeker is dat ik terugkeer naar Nederland, naar Groningen. Eerst wil ik een half jaar niks doen, even helemaal afstand nemen van het voetbal."

​Nijland
In december was Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, te gast bij De Tafel van Kees. Zijn wens om Robben terug naar het noorden te halen, stak Nijland niet onder stoelen of banken.

Oranje
Een andere wens van Robben is om nog één keer met het Nederlands elftal te schitteren op een WK. "Onze positie is niet goed, maar we geloven er nog in. Rusland is ons doel en hopelijk lukt dat. Over iets anders denken we momenteel niet na."

Doelpunt van het seizoen
Robben heeft bij Bayern een goed seizoen achter de rug. Als kers op de taart werd zijn goal tegen RB Leipzig onlangs door de fans verkozen tot doelpunt van het seizoen. Bayern boog in die wedstrijd in de laatste tien minuten op miraculeuze wijze een 4-2 achterstand in de absolute slotfase om in een 5-4 overwinning, waarbij Robben het winnende doelpunt voor zijn rekening nam.

Robben: "De wedstrijd tegen Leipzig staat symbool voor mijn seizoen, waarin ik fit was en mijn prestaties van een hoog niveau waren." (FOX Sports)