Laurens Ten Dam
Laurens Ten Dam - © ANP

Zes Nederlanders op de lijst bij Sunweb voor de Tour

15 juni 2017
Zes Nederlandse wielrenners maken kans om volgende maand namens Team Sunweb mee te doen aan de Ronde van Frankrijk.

De ploeg van manager Iwan Spekenbrink, die onder Duitse licentie rijdt, maakte donderdag bekend dat de Australische sprinter Michael Matthews en de Duitser Nikias Arndt al zeker zijn van een plek in de negenkoppige selectie van de Tour. De komende weken worden de overige zeven plekken ingevuld.

Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Laurens ten Dam, Mike Teunissen en Albert Timmer zijn de Nederlandse kanshebbers voor een plekje in de formatie van Sunweb. De Franse klimmer Warren Barguil is de beoogde troef voor het klassement. Barguil maakte onlangs in het Critérium du Dauphiné zijn rentree, nadat hij een maand eerder in Romandië een bekkenbreuk had opgelopen.

Sunweb mikt in de Tour, die op 1 juli in Düsseldorf begint, voornamelijk op dagsucces. Matthews bewees deze week in de Ronde van Zwitserland dat hij in vorm is. De Australiër won de derde etappe, nadat Arndt de sprint voor hem had aangetrokken.

"We willen in onze Tourselectie niet alleen een sterke 'lead-out' voor Michael hebben, maar ook renners meenemen die in de overgangsetappes een kans maken met ontsnappingen", zei ploegleider Hendrik Werner.

Voor de resterende zeven plekken zijn elf renners in beeld. Naast de zes Nederlanders en Barguil gaat het om Phil Bauhaus, Johannes Fröhlinger en Simon Geschke uit Duitsland en de Deen Søren Kragh Andersen. (ANP)