Foto via @Everton
Foto via @Everton - © FOXSports.NL

Klaassen tekent voor vijf jaar bij Everton

15 juni 2017
Davy Klaassen heeft de overstap van Ajax naar Everton afgerond. De international heeft donderdag een vijfjarig contract getekend in Liverpool.

De transfer van Klaassen levert Ajax 27 miljoen euro op. De 24-jarige middenvelder, die nog tot medio 2019 vast lag, debuteerde in het seizoen 2011/2012 bij de Amsterdammers. In de hoofdstad won hij drie landstitels. Een jaar geleden legde Klaassen beslag op de Gouden Schoen.

Klaassen speelde vooralsnog veertien interlands, waarin hij vier keer scoorde. Bij Everton treft hij meerdere landgenoten: trainer Ronald Koeman, doelman Maarten Stekelenburg, assistent Erwin Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks.

Goed gevoel
"Ik sprak Ronald Koeman een paar weken geleden over Everton", aldus Klaassen op de website van The Toffees. "Ik wilde hiernaartoe komen en kijken of dit de juiste club voor mij was. En sinds ik hier aankwam voel ik me erg goed, het is een geweldige club."

"Ik kreeg direct een goed gevoel. Hij (Koeman, red.) is een eerlijke kerel. We hebben het over de club gehad en de manier waarop hij wil spelen. Dat gaf me een goed gevoel. Het is moeilijk om Ajax te verlaten, maar ik denk dat dit een goede stap voor mij is."

Uiteraard is Koeman in zijn nopjes met zijn nieuwste aankoop. "Davy is pas 24, maar heeft veel ervaring en is een leider op het veld. Hij is al twee jaar aanvoerder van Ajax geweest. Dat laat zien wat voor type hij is."

Liever bij Ajax gehouden
"Natuurlijk hadden wij onze aanvoerder liever nog een jaar hier gehouden, maar Davy is inmiddels 24 jaar", reageert Ajax' directeur spelersbeleid Marc Overmars.

"Hij heeft ieder seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière." (FOX Sports)