Arantxa Rus
Arantxa Rus - © Pro Shots

Ricoh Open: Kwartfinales eindstation voor Rus

16 juni 2017
Arantxa Rus is er vrijdag niet in geslaagd om de halve finales van het tennistoernooi van Rosmalen te bereiken. De Russische Natalia Vikhlyantseva was in twee sets te sterk: 6-3, 6-2.

De Delftse, die een wildcard kreeg voor deelname aan het Ricoh Open, begon goed aan het eerste duel op het Centre Court van Rosmalen. De nummer 183 van de wereld ging mee in het spel van Vikhlyantseva. Op 3-4 moest Rus echter de eerste break incasseren. Alhowel ze nog kansen kreeg op een 'rebreak' was het toch de 20-jarige Russin die de eerste set won.

Het verzet was gebroken en prompt leverde Rus ook haar eerste twee servicegames van de tweede set in. Bij een achterstand van 4-0 won ze weer haar servicegames maar Vikhlyantseva, de nummer 74 van de wereld deed hetzelfde.

Kwartfinales 
Het was voor Arantxa Rus voor het eerst in vier jaar dat ze de kwartfinales van een WTA-toernooi haalde. Net als destijds in Bad Gastein zijn de kwartfinales het eindstation voor de 26-jarige Delftse.

In de eerste ronde versloeg Rus nog knap de Hongaarse Timea Babos, de nummer 36 van de wereld. Daarna rekende ze af met de Tsjechische qualifier Andrea Hlavackova. 

Met Rus is de laatste van drie Nederlandse tennissters uitgeschakeld in het vrouwenschema in Rosmalen. Kiki Bertens verloor in de eerste ronde van de Duitse Andrea Petkovic. Richèl Hogenkamp lukte het niet om de Kroatische Ana Konjuh te verslaan in de tweede ronde.

Konjuh

Konjuh is de volgende tegenstander van Vikhlyantseva. De 19-jarige Kroatische versloeg de Russin Evgeniya Rodina in een spannende wedstrijd: 6-3, 6-7, 7-6. De 28-jarige Rodina kreeg in de beslissende tiebreak vijf matchpoints. Ze benutte ze echter niet en Konjuh sloeg toe op haar eerste wedstrijdpunt. (FOX Sports/ANP)