Marin Cilic
Marin Cilic - © Pro Shots

Ricoh Open: Cilic en Zverev naar halve finales

16 juni 2017
Marin Cilic heeft zich vrijdag als laatste geplaatst voor de halve finales van het Ricoh Open. De als eerste geplaatste Kroaat rekende op het gras in Rosmalen in twee sets af met de Canadees Vasek Pospisil: 6-3, 7-5.

Een derde set leek de beslissing te moeten brengen, maar Cilic knokte zich in het tweede bedrijf terug van een ruime achterstand en zegevierde. 

In de halve eindstrijd treft Cilic zaterdag zijn landgenoot Ivo Karlovic, die als derde geplaatst is. Karlovic versloeg de Rus Daniil Medvedev in twee sets: 6-4, 6-4.

Zverev
De andere halve finale gaat tussen Alexander Zverev en Gilles Müller, de nummers twee en vier van de plaatsingslijst. Zverev won eenvoudig van Julien Benneteau: 6-0, 6-4. Müller had wat meer moeite met zijn tegenstander Aljaz Bedene: 6-3, 3-6, 6-4.   

In Rosmalen hoopt Cilic, de nummer zeven van de wereld, de achttiende titel uit zijn loopbaan in het enkelspel te behalen. Dit jaar won de winnaar van de US Open in 2014 tot dusverre één toernooi, vorige maand op gravel in Istanbul. (FOX Sports/ANP)