Natalia Vikhlyantseva
Natalia Vikhlyantseva - © Pro Shots

Vikhlyantseva en Kontaveit in finale Rosmalen

17 juni 2017
Natalia Vikhlyantseva en Anett Kontaveit staan zondag in de finale van de Ricoh Open. Beiden wonnen nog nooit eerder een WTA-titel.

Vikhlyantseva plaatste zich als eerste voor de eindstrijd in Rosmalen. De nummer 74 van de wereld versloeg in de halve finales de als vijfde geplaatste Ana Konjuh uit Kroatië: 6-3, 7-5. 

De twintigjarige Vikhlyantseva was vrijdag nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Arantxa Rus.De Russin profiteerde vooral van de vele fouten die haar tegenstandster Konjuh maakte.

De nummer 33 van de wereld leefde in de tweede set even op en leek de partij nog te gaan kantelen, maar Vikhlyantseva brak op een cruciaal moment, in de elfde game, de servicegame van Konjuh.

Kontaveit
Kontaveit rekende in de andere halve finale in drie sets af met de Oekraïense Lesia Tsoerenko: 6-3, 6-7, 6-2. De nummer 49 van de wereld moest er hard voor werken tegen Tsoerenko, die als zevende was geplaatst in Rosmalen. De partij duurde twee uur.

Vandeweghe
Coco Vandeweghe verdedigde haar titel in Brabant, maar de Amerikaanse kon een eventuele prolongatie al rap uit haar hoofd zetten. Al in de eerste ronde werd zij pootje gelicht door Carolina Witthöft. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd