Gilles Müller
Gilles Müller - © ANP

Müller en Karlovic strijden om hoofdprijs in Rosmalen

17 juni 2017
Gilles Müller en Ivo Karlovic staan zondag in de finale van de Ricoh Open.

De 34-jarige Müller klopte Alexander Zverev, de nummer tien van de wereld, met 7-6, 6-2. Hij had aan twee breaks in de tweede set genoeg om het duel uit te serveren. Müller (ATP-28) sloeg vervolgens toe op zijn eerste matchpoint.

Müller stond vorig jaar ook in de finale van het ATP-toernooi van Rosmalen. Toen moest hij de eindzege aan Nicolas Mahut laten.

Karlovic 
Servicekanon Ivo Karlovic was in drie sets te sterk voor de als eerste geplaatste Marin Cilic: 7-6, 5-7, 7-6. De als derde geplaatste Kroaat aast in Rosmalen op zijn negende ATP-titel.

De eerste set tussen de twee Kroaten ging gelijk op, zonder gameverlies op eigen service van beide spelers. In de tiebreak sloeg Karlovic toe.

Ook in de tweede set was het krachtsverschil tussen beide hardhitters gering. In de elfde game leverde de 38-jarige Karlovic echter zijn opslag in, waarna Cilic de set winnend kon uitserveren.

In de derde set waren de beide Kroaten goed aan elkaar gewaagd. Cilic liet in de negende game twee breakpoints liggen, waarna een nieuwe tiebreak onvermijdelijk was. Daarin nam Karlovic al snel een voorsprong, die hij niet meer uit handen gaf.

Dertigers Müller en Karlovic speelden twee keer tegen elkaar. Beiden wonnen een ontmoeting. (FOX Sports/ANP)