Masahiro Tanaka
Masahiro Tanaka - © ANP

Yankees verliezen weer in Californië

18 juni 2017
New York Yankees is in een vrije val geraakt. Zaterdag verloren de Yanks voor de vijfde keer op rij: in Oakland werd het tegen de Athletics 5-2.

Daarmee lijkt de zevendaagse trip naar Californië uit te monden in een deceptie. Dinsdag wonnen de Yankees nog in Anaheim van Los Angeles Angels, maar sindsdien ging het vijf keer mis: twee keer tegen de Angels en inmiddels drie keer in Oakland.

Er was zaterdag geen sprake van de Bronx Bombers. De Yankees kwamen tot slechts vijf honkslagen, tegenover twaalf aan de zijde van Oakland. De Japanse werper Masahiro Tanaka van de Yankees had - opnieuw - zijn dag niet. Hij gaf vijf punten op in slechts vier innings.

Didi Gregorius deelde in de malaise aan de zijde van New York: in vier slagbeurten kwam kon hij offensief niets betekenen.

De Yankees spelen zondag nog een keer tegen de A's en keren daarna huiswaarts.

Red Sox
Concurrent Boston Red Sox deed het niet veel beter. Tegen Houston Astros ging de ploeg - met Xander Bogaerts in de gelederen - met 7-1 onderuit. De Nederlander had net als Gregorius een slechte dag: hij had geen honkslagen in drie slagbeurten, maar verdiende wel een vrije loop.

Daardoor blijft het verschil in de American League East hetzelfde: de Yankees (38 gewonnen, 28 verloren) behouden een kleine voorsprong op hun aartsrivalen, die even vaak wonnen, maar twee keer vaker verloren.

De Astros (46 om 23) hebben inmiddels een riante voorsprong op de rest van de ploegen in de American League. In de AL West is Texas Rangers - dat pas 34 keer won - de naaste belager. Seattle Mariners staat vierde met 33 overwinningen. (FOX Sports)

Texas Rangers - Seattle Mariners is zondag vanaf 21.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.