Gilles Müller
Gilles Müller - © ANP

Ricoh Open: Müller nu wel de sterkste in Rosmalen

18 juni 2017
Gilles Müller heeft zondag het Ricoh Open gewonnen. De 34-jarige Luxemburger was op het gras van Rosmalen te sterk voor de 38-jarige Kroaat Ivo Karlovic in twee tiebreaks: 7-6, 7-6.

Müller stond vorig jaar ook in de eindstrijd van het Nederlandse toernooi. Toen moest hij nog zijn meerdere erkennen in de Fransman Nicolas Mahut, die het toernooi toen voor de derde keer won.

Voor Müller was het zijn tweede profzege op de in het enkelspel. In januari van dit jaar was de huidige nummer 28 van de wereld de beste in Sydney. Karlovic, de mondiale nummer 24, won dit jaar nog geen toernooi.

Pouille
​Lucas Pouille heeft voor de derde keer in zijn tennisloopbaan een ATP-titel behaald. De 23-jarige Fransman was op het gras van Stuttgart in de eindstrijd te sterk voor de Spanjaard Feliciano López. In een partij die iets langer dan twee uur duurde, trok Pouille in drie sets aan het langste eind: 4-6, 7-6, 6-4.

Pouille, de nummer zestien van de wereld, won eind april het toernooi in Boedapest en vorig jaar behaalde hij zijn eerste eindzege in Metz. López blijft staan op vijf toernooizeges. De 35-jarige tennisser is de nummer 33 van de wereld.

Het was de derde keer dat Pouille en López elkaar troffen. Allebei hadden ze tot zondag één keer gewonnen. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd