America

Nieuw-Zeeland zet VS op ruime achterstand in America's Cup

19 juni 2017
Het was een fraai vaderdagsweekend voor de zeilers van Emirates Team New Zealand. De Kiwi's namen een 3-0 voorsprong op titelverdediger Oracle Team USA in de strijd om de America's Cup.

Zowel de twee zaterdagraces als de twee zondagsraces - VS won de voorrondes, waardoor Nieuw-Zeeland met een punt achterstand begon - werden gewonnen door het team van Peter Burling, die desondanks kritisch bleef.

"We winnen weer twee keer, maar net als gisteren maakten we te veel fouten", mopperde de 26-jarige Nieuw-Zeelander.

"We hebben nu vijf dagen om vooruitgang te boeken, iedereen in het team is hongerig om zich te blijven verbeteren. We weten dondersgoed dat Jimmy en Oracle Team USA ons inhaalt als we stilstaan, dus we hebben genoeg te doen de komende dagen."

De 'Jimmy' waar Burling op doelt is de stuurman van de concurrent, Jimmy Spithill. De Australiër in Amerikaanse dienst sprak van de 'vijf belangrijkste dagen van deze America's Cup' die eraan zaten te komen.

"Als we gedwongen werden iedere dag te zeilen, hadden we op dit moment serieus in de problemen gezeten", aldus Spithill. "Deze pauze is een enorme kans voor ons om ons af te zonderen en scherven te rapen."

Komend weekeinde staan de volgende races op het programma. (FOX Sports)