Hirving Lozano
Hirving Lozano - © Pro Shots

Mexicaan Lozano voor zes jaar naar PSV

19 juni 2017
PSV en CF Pachuca hebben een akkoord bereikt over de overgang van Hirving Lozano. De buitenspeler tekent tot de zomer van 2023 in Eindhoven.

De 21-jarige Lozano onderbrak de Confederations Cup, waarop hij actief is met Mexico, voor een bliksembezoek aan Nederland om zijn medische keuring te ondergaan.

Zodra het toernooi erop zit, wordt de overeenkomst ondertekend. Ruim voor de voorronde van de Europa League sluit de aanvaller aan bij de ploeg.

Lozano debuteerde in 2014 voor Pachuca. In 133 officiële duels trof hij 41 keer doel en gaf hij 28 assists. Bij de Mexicaanse ploeg staat zijn teller op vijftien wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde.

Vijfde Mexicaan
Na Carlos Salcido, Francisco ‘Maza’ Rodriguez, Andrés Guardado en Héctor Moreno is Lozano de vijfde Mexicaan in de historie van PSV.

Lozano heeft een bijzondere bijnaam, El Chucky. Een regelrechte vernoeming naar de horrorpop uit de film Child’s Play. Ploeggenoten noemden hem zo, omdat hij zijn teamgenoten vaak vanuit onder een bed liet schrikken tijdens reisjes en trainingskampen.

Geen kinderspel
De afronding van de transfer was beslist geen kinderspel, blijkt uit de woorden van technisch manager Marcel Brands. "We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest", laat hij weten. "Enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen."

Lozano liet zich overhalen door landgenoten Andrés Guardado en de onlangs naar AS Roma vertrokken Héctor Moreno. "Zij vinden het een hele mooie club", vertelt hij in een interview met PSV TV. "Ze zeiden dat alles goed was: de club, het stadion, alles." (FOX Sports)