Hirving Lozano
Hirving Lozano - © ANP

Brands: "PSV bezit 100 procent van de rechten van Lozano"

20 juni 2017
Enige creativiteit was vereist, maar PSV is erin geslaagd de Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano volledig op eigen kracht binnen te halen.

Eerder leek een constructie in de maak waarbij een kapitaalkrachtige club als Manchester City de international zou kopen, om hem vervolgens op huurbasis in Eindhoven te stallen.

Technisch manager Marcel Brands slaagde er echter zelf in om tot een akkoord te komen met de Mexicaanse club CF Pachuca over een transfersom voor de 21-jarige Lozano.

Creativiteit
“PSV bezit 100 procent van de rechten”, zei Brands dinsdag. “Er was wel wat creativiteit nodig om deze deal te doen slagen. Het is duidelijk dat straks bij een eventuele succesvolle doorverkoop nog een partij meedeelt”, doelde hij op Pachuca, dat dan een flink percentage van de transfersom zal krijgen. Hoeveel de club uit Eindhoven betaalt, is niet bekendgemaakt.

Met Lozano krijgt PSV-trainer Phillip Cocu de gewenste aanvallende versterking. “We hebben het aanvallende plaatje aardig compleet”, aldus Brands, die hoopt dat middenvelder Marco van Ginkel opnieuw naar Eindhoven komt. Van Ginkel (24) werd de afgelopen twee jaar steeds halverwege het seizoen gehuurd van Chelsea.

Interesse
Brands rekent op een vertrek van linksback Jetro Willems, voor wie de nodige interesse is. Middenvelder Andrés Guardado staat in de belangstelling van clubs uit de Verenigde Staten.

Voorbereiding
In voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen gaat PSV op trainingskamp naar Zwitserland. Tussen 10 en 19 juli speelt het in de Alpen oefenwedstrijden tegen FC Sion, AS Monaco en FC Basel. De ploeg van Cocu sluit de oefencampagne op 6 augustus in Duitsland af tegen FC Augsburg. (ANP)