Tom Boere
Tom Boere - © Pro Shots

Boere moet Ünal doen vergeten bij FC Twente

21 juni 2017
FC Twente heeft de komst van Tom Boere afgerond. De 24-jarige spits komt over van FC Oss en tekent voor drie jaar in Enschede.

Jupiler League-topscorer Boere (33 goals) heeft bij Twente de zware taak de naar Villarreal vertrokken Enes Ünal te doen vergeten. De 20-jarige Turk groeide afgelopen seizoen uit tot publiekslieveling in de Grolsch Veste en scoorde achttien keer.

"Ik ben erg blij met deze nieuwe stap. FC Twente is een fantastische club met een machtig mooi stadion en een fanatieke aanhang", luidt de reactie van Boere op de clubwebsite.

​Eredivisie
"De Eredivisie is natuurlijk een stap hoger voor mij en dat zie ik als een mooie uitdaging om zo zelf ook weer naar een hoger niveau te groeien. Ik kijk uit naar de eerste training van zaterdag en heb veel zin om hier aan het nieuwe seizoen te beginnen." 

Boere verruilde begin 2012 de jeugdopleiding van Ajax voor AA Gent. Na een weinig succesvolle huurperiode bij Hoogstraten, belandde hij bij FC Eindhoven. Afgelopen seizoen ontpopte Boere zich bij FC Oss voor het eerst tot ware goaltjesdief. (FOX Sports)