Dani Alves
Dani Alves - © ANP

Dani Alves wil Juve na één seizoen alweer verlaten

21 juni 2017
Dani Alves wil na één seizoen alweer weg bij Juventus. Dat heeft de Braziliaan woensdag aan de leiding van de kampioen van Italië laten weten.

Alves verliet vorig seizoen FC Barcelona voor de verliezend finalist van de Champions League. Bij de Spaanse topclub werkte hij lang samen met trainer Pep Guardiola. Juist die oefenmeester wil de 34-jarige rechtsback volgens Engelse en Italiaanse media graag naar Manchester City halen.

Alves maakte zich vorige week niet populair bij de aanhang van Juventus toen hij verklaarde dat zijn ploeggenoot Paolo Dybala pas echt een grote voetballer wordt als hij in een andere competitie gaat voetballen.

Gemotiveerde spelers
Giuseppe Marotta, voorzitter van Juventus, kan leven met een vertrek van de verdediger. “Alves heeft besloten dat hij van omgeving wil veranderen”, vertelde de preses woensdag aan verslaggevers in Italië. “Dus we komen er wel uit en we wensen hem veel succes. Het is belangrijk om met gemotiveerde spelers te blijven werken.”

Juventus deed deze zomer Kingsley Coman (Bayern München) en Simone Zaza (Valencia) al van de hand. Beide spelers werden al verhuurd aan de clubs waaraan zij nu verkocht zijn. (FOX Sports/ANP)