Tom Dumoulin
Tom Dumoulin - © ANP

Dumoulin prolongeert Nederlandse tijdrittitel

21 juni 2017
Tom Dumoulin mag zich net als vorig jaar de beste tijdrijder van Nederland noemen. De winnaar van de laatste Ronde van Italië won woensdag de nationale titelstrijd met overmacht.

Dumoulin was op een parcours van ruim vijftig kilometer door Montferland maar liefst 24 seconden sneller dan Stef Clement. Robert Gesink eindigde op bijna een minuut enigszins verrassend als derde en bleef specialist Jos van Emden voor.

De Limburger vierde zijn derde nationale titel in de race tegen de klok. Ook in 2014 en 2016 ging hij er met de hoofdprijs vandoor.

Vakantie
Vorige week bleek nog hoe vermoeid Dumoulin was van zijn inspanningen in Italië. Hij kon zicht niet meten met de beste renners van de Ronde van Zwitserland en besloot niet meer van start te gaan voor de zesde etappe. In gedachten was de kopman van Team Sunweb toen ook al bij de NK tijdrijden. Pas daarna wilde hij van vakantie genieten.

Dumoulin won woensdag de race tegen de klok met een gemiddelde van bijna 51 kilometer per uur. Clement, al vijf keer Nederlands kampioen tijdrijden, was halverwege slechts één seconde langzamer dan de winnaar. In het tweede deel van de wedstrijd moest de coureur van LottoNL-Jumbo meer toegeven.

Gesink verscheen voor de eerste keer aan de start voor de NK tijdrijden. Hij geldt niet als erkend specialist maar bewees met een derde plaats dat het met zijn vorm vlak voor de start van de Ronde van Frankrijk wel goed zit. (FOX Sports/ANP)

Geen Tour de France voor Wout Poels

22 juni 2017
Geen Tour de France voor Wout Poels
Wout Poels rijdt dit jaar geen Ronde van Frankrijk. Zijn ploeg, Team Sky, heeft de 29-jarige wielrenner uit Blitterswijck niet opgesteld in het...

Gerelateerd