In de slotfase liepen de gemoederen hoog op
In de slotfase liepen de gemoederen hoog op - © ANP

Mexico in hete tweede helft langs Nieuw-Zeeland

21 juni 2017
Nieuw-Zeeland leek na een helft op weg naar een stunt tegen Mexico op de Confederations Cup. De Midden-Amerikanen kwamen echter met de schrik vrij en wonnen alsnog, met 2-1.

Raúl Jiminez en Oribe Peralta tekenden in Sochi voor de doelpunten van de Mexicanen. Zij zorgen ervoor dat de score na 72 minuten een stand van 2-1 aangaf. Mexico voorkwam zo gezichtsverlies, nadat het drie minuten voor het einde van de eerste helft op achterstand kwam.

Chris Woods zorgde toen voor een verrassende voorsprong van Nieuw-Zeeland, dat nog nooit een duel won op de Confed Cup.

Het duel werd in de slotfase ontsierd door een knokpartijtje. Vele spelers vlogen elkaar in de haren. In het opstootje werden meerdere tikken uitgedeeld, maar ook na het raadplegen van de videoscheidsrechter mochten alle 22 spelers binnen de lijnen blijven.

Mexico op gelijke hoogte met Portugal
Door de zege kwam Mexico in poule A op gelijke hoogte met Portugal, dat eerder op de avond al van Rusland won dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo (1-0). Beide landen hebben vier punten.

Nieuw-Zeeland is nog puntloos. Rusland heeft met drie punten nog uitzicht op een plaats in de halve finale. Het gastland sluit zaterdag de groepsfase af met een wedstrijd tegen de Mexicanen. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd