Darryl Lachman
Darryl Lachman - © Pro Shots

Gold Cup en Caribbean Cup live op FOX Sports

22 juni 2017
FOX Sports doet in juli live verslag van de Gold Cup, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF.

De Gold Cup wordt van 7 tot en met 26 juli gespeeld in de Verenigde Staten. Aan het toernooi doen de twaalf beste landen van Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied mee, waaronder ook voor het eerst Curaçao.

Voorafgaand aan de Gold Cup speelt Curaçao van 22 tot en met 25 juni eerst nog het toernooi om de Caribbean Cup 2017. Ook die wedstrijden zijn vanaf 00.00 uur vannacht live te volgen op FOX Sports.

Curaçao debuteert
Het nationale team van Curaçao debuteert op de Gold Cup. De formatie van bondscoach Remko Bicentini, die in augustus 2016 het stokje overnam van Patrick Kluivert, gooide hoge ogen in de kwalificatiereeks.

De selectie van Curaçao bestaat voor een groot deel uit (oud-)Eredivisiespelers, onder wie Eloy Room (Vitesse), Leandro Bacuna (Aston Villa), Cuco Martina (Southampton), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) en Darryl Lachman (Willem II).

Groepsfase met Jamaica, El Salvador en Mexico
Voor Curaçao begint het toernooi op 9 juli tegen Jamaica. Vier dagen later is het duel met El Salvador en op 16 juli het laatste groepsduel met titelverdediger Mexico. De nummers 1 en 2 en de twee beste nummers 3 gaan door naar de knock-outfase.

Caribbean Cup: 22 juni - 25 juni
Voorafgaand aan de Gold Cup speelt Curaçao eerst nog het toernooi om de Caribbean Cup. Ook dat is vanaf komende nacht 00.00 uur live te volgen op FOX Sports. Aan het toernooi van de Caraïbische Voetbalunie (CFU) doen vier landen mee. Naast Curaçao zijn dat Jamaica, Frans-Guyana en thuisland Martinique.

Vannacht om 00.00 uur spelen eerst Jamaica en Frans-Guyana tegen elkaar. Om 2.30 uur treedt Curaçao aan tegen Martinique. Alle deelnemers aan de Caribbean Cup komen ook uit in de Gold Cup. (FOX Sports)