Michael Chiesa
Michael Chiesa - © FOXSports.NL

Kemphanen Chiesa en Lee vechten het uit in Oklahoma City

25 juni 2017
De UFC keert na bijna acht jaar terug naar Oklahoma City. In het hoofdgevecht staan zondagnacht lichtgewichten Michael Chiesa en Kevin Lee tegenover elkaar.

Michael Chiesa vs. Kevin Lee
De UFC belegde een maand geleden een persconferentie om de zomerperiode af te trappen. De Amerikanen Chiesa en Lee waren hoofdrolspelers van de show en kregen het al snel met elkaar aan de stok.

Lee, beter bekend als The Motown Phenom liet weten niet onder de indruk te zijn van Chiesa. Toen de 24-jarige vechtersbaas een opmerking maakte over Maverick en zijn moeder, werd de winnaar van seizoen 15 van The Ultimate Fighter woest.

De 29-jarige Chiesa zei dat de nummer twaalf van de ranking nooit meer iets over zijn moeder mocht zeggen. Na geschreeuw over en weer, liep Chiesa naar Lee en moest de beveiliging ingrijpen. Het lukte Lee om een vuistslag uit te delen, maar de nummer zeven in het lichtgewicht raakte niet gewond.

Beide mannen werden van het podium gehaald en keerden niet meer terug. Dit opstootje leidde tot veel aandacht voor het gevecht. De fans zijn dan ook benieuwd wie na dit weekend een plek in de top vijf heeft bemachtigd.

Tim Boetsch vs. Johny Hendricks
In het middengewicht neemt oud-weltergewichtkampioen Johny Hendricks het op tegen Tim Boetsch. Beiden lopen al lange tijd mee en boekten de laatste paar jaar wisselende resultaten. De 33-jarige Hendricks won in februari weer eens een keer na drie verliespartijen op rij. De drie jaar oudere Boetsch moest juist na twee overwinningen zijn meerdere erkennen in Ronaldo ‘Jacare’ Souza.

B.J. Penn vs. Dennis Siver
Vedergewicht B.J. Penn (38) komt ook weer in actie. Na drie jaar afwezigheid keerde de Hall-of-Famer afgelopen januari terug naar de UFC. De oud-wereldkampioen kon geen vuist maken tegen de 24-jarige Yair Rodriquez. Veel fans hielden er dan ook rekening mee dat dit zijn laatste optreden zou zijn geweest, maar niks blijkt minder waar.

Veel kritiek op de UFC volgde dat Penn het moest opnemen tegen de jonge en talentvolle Rodriquez. En niet zonder resultaat, want nu staat hij tegenover veteraan Dennis Siver. De Duitser vocht twee jaar geleden voor het laatst en stopte nadat hij twee keer op rij verloor. Hij moest onder andere zijn meerdere erkennen in het destijds opkomende talent Conor McGregor. (FOX Sports)

UFC Fight Night Oklahoma City: Chiesa vs. Lee is in de nacht van zondag op maandag om 03.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.

Gerelateerd