Roda JC Juicht
Roda JC Juicht - © FOXSports.NL

De mooiste goals van... Roda JC

22 juni 2017
De prachtgoals vlogen ons afgelopen seizoen om de oren. De mooiste treffers van iedere Eredivisie-club op een rij, met vandaag de nummer 17 van afgelopen jaargang: Roda JC.

Abdul Ajagun
Roda JC - AZ, 20 november 2016
Roda speelde eind november zes keer op rij gelijk. Een van die wedstrijden was in het eigen Parkstad Limburg Stadion tegen AZ. Abdul Ajagun was in de 39ste minuut na een goede interceptie iedereen te snel af en schoot de 1-0 binnen. Wout Weghorst zette in de 59ste minuut de eindstand op het scorebord.

Dani Schahin
Roda JC – Excelsior, 28 januari 2017
Met een mooie ingestudeerde vrije trap poeierde de Duitser Dani Schahin na negentien minuten de 1-0 binne tegen Excelsior. Het bleek de inleiding van een mooie avond voor de Limburgers. Waar eerder het scoren zo moeizaam ging, leek het tegen De Kralingers als vanzelf te gaan. Roda won de wedstrijd met 4-0.

Tom Van Hyfte
Heracles Almelo – Roda JC, 11 februari 2017
Bij een 0-1 voorsprong pikte aanvoerder Tom Van Hyfte in de 68ste minuut de bal op buiten het zestienmetergebied en schoot hij hard en laag raak. Het leek de beslissende goal van de avond te zijn, maar Heracles rechtte de rug en door twee late doelpunten van Samuel Armenteros sleepten de Almeloërs er nog een gelijkspel uit.

Mitchel Paulissen
Roda JC – ADO Den Haag, 22 oktober 2016
Tegen directe concurrent ADO Den Haag keek Roda al in de eerste helft tegen een achterstand aan, tot Mitchel Paulissen in de 86ste minuut zijn eerste treffer van het seizoen binnenschoott. En hoe! Zijn vrije trap was niet te houden voor de Haagse sluitpost Ernestas Setkus.

Adil Auassar
Roda JC – Heracles Almelo, 7 augustus 2016
In de eerste wedstrijd van het seizoen liet Adil Auassar meteen zijn klasse zien, hij passeerde drie verdedigers van Heracles en schoot vervolgens door de benen van Bram Castro binnen. Zijn gelijkmaker leverde het eerste punt op voor de Limburgers. (FOX Sports)