Duitser Lars Stindl maakte de enige goal voor zijn land
Duitser Lars Stindl maakte de enige goal voor zijn land - © Pro Shots

Duitsland en Chili geven elkaar geen duimbreed toe

22 juni 2017
Duitsland en Chili hebben elkaar donderdag op de Confederations Cup in een onderling duel in bedwang gehouden. De topper in groep B eindigde in 1-1.

Lars Stindl tekende in de 41ste minuut voor de enige Duitse goal, de 1-1. Het was zijn vierde treffer in de nationale ploeg. De maker van de openingsgoal heeft er een stuk meer gemaakt voor zijn land. Alexis Sánchez haalde in de beginfase voor de 38ste keer de trekker over namens Chili. 

Daarmee kroonde de aanvaller van Arsenal zich tot topscorer aller tijden van zijn land. Hij neemt deze titel over van Marcelo Salas. De oud-speler van onder meer Lazio Roma kwam tot 37 treffers.

Voorsprong van drie punten
Duitsland en Chili verdedigen in de laatste speelronde een voorsprong van drie punten op Kameroen en Australië. Die teams speelden donderdag ook gelijk tegen elkaar (1-1).

Bondscoach Joachim Löw moet nog minimaal een wedstrijd geduld hebben voor zijn honderdste zege met zijn nationale ploeg. Mogelijk jubileert hij zondag wel als Duitsland de groepsfase afsluit tegen Kameroen. Chili speelt tegelijkertijd tegen Australië. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd