PSV haalt weer een Braziliaan
PSV haalt weer een Braziliaan - © Pro Shots

PSV haalt Braziliaan Mauro Júnior

23 juni 2017
PSV neemt Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos over van Desportivo Brasil. De 18-jarige Braziliaan, kortweg Mauro Júnior, tekende een contract tot medio 2022.

Per 1 juli sluit hij vooralsnog eerst aan bij Jong PSV. Mauro Júnior liep vier jaar geleden al stage bij de Eindhovenaren en liet toen een goede indruk achter.

Daarna kwam hij nog enkele keren naar Nederland. Zo deed hij onder meer mee tijdens de Otten Cup, een internationaal jeugdtoernooi. Pas op zijn achttiende kon hij gecontracteerd worden door PSV.

Mauro Júnior wordt de 23ste Braziliaan in dienst van PSV. "PSV is een grote en beroemde club. Het is voor mij een droom die uitkomt om hier te mogen spelen. Ik heb veel spelers zien spelen, zoals Romário en Ronaldo. Nu ga ik hier zelf spelen, dat is een droom", zegt hij op de clubwebsite.

Technisch manager Marcel Brands: "Hij heeft tijdens zijn stage een goede indruk achtergelaten. Sindsdien hebben we het contact warm gehouden. We moesten wachten tot hij achttien jaar werd, dat is hij in mei geworden. Vanaf dat moment hebben we alles in gang gezet." (FOX Sports)