Hector Moreno
Hector Moreno - © Pro Shots

Mexico hoopt op inzetbaarheid Moreno

23 juni 2017
De Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio hoopt dat hij zaterdag in de laatste groepswedstrijd op de Confederations Cup tegen Rusland kan beschikken over Héctor Moreno.

De verdediger, die onlangs PSV verruilde voor AS Roma, raakte woensdag als invaller geblesseerd tijdens het gewonnen duel met Nieuw-Zeeland (2-1).

"Ik ben geen waarzegger, dus ik durf niet te zeggen of hij het haalt. Maar uiteraard hoop ik dat Héctor kan spelen", zei de Colombiaanse trainer van Mexico.

Moreno kwam in het veld voor Carlos Salcedo, die uitviel met een schouderblessure en maanden aan de kant staat.

El Tri heeft na twee speelrondes vier punten, evenveel als Europees kampioen Portugal dat het zaterdag in Sint-Petersburg opneemt tegen het nog puntloze Nieuw-Zeeland.

De Mexicanen kunnen in Kazan een einde maken aan het toernooi voor gastland Rusland (drie punten).

Guardado
"We hebben twee lastige wedstrijden achter de rug en zijn vol vertrouwen dat we ons gaan plaatsen voor de halve finales'', zei aanvoerder Andrés Guardado, die net als heel wat andere basiskrachten tegen Nieuw-Zeeland werd gespaard door Osorio.

Voor Mexico volstaat een punt tegen Rusland om door te gaan, maar volgens PSV'er Guardado gaat zijn land niet op een gelijkspel spelen. "We gaan zonder twijfel voor de winst. Waarschijnlijk is het stadion voor 90 procent gevuld met Russen, maar dat is juist een prachtige kans om te laten zien wat we waard zijn.'' (ANP)

Gerelateerd