Bo Bendsneyder
Bo Bendsneyder - © Pro Shots

Bendsneyder net naast poleposition bij TT van Assen

24 juni 2017
Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft zaterdag bijna voor een grote stunt gezorgd bij de TT van Assen.

De Rotterdamse wegracer was in de kwalificatierace van de Moto3 tot aan de laatste minuut de snelste en leek voor het eerst in zijn carrière de poleposition te veroveren, toen de Spanjaard Jorge Martin nog onder zijn tijd dook.

De Nederlandse rijder van het fabrieksteam van KTM kon uitstekend overweg met de lastige omstandigheden op het circuit van Assen, waar de regen voor nat asfalt zorgde. In de slotfase van de sessie droogde de baan iets op en daar profiteerde Martin van. De coureur van Honda klokte op de valreep 1.57,598 en pakte zijn vijfde pole op een rij.

Bendsneyders snelste ronde van 1.58,424 was goed voor de tweede startpositie in de race op zondag. De achttienjarige coureur haalde niet eerder zo'n goed resultaat in de kwalificaties; tot Assen was de vierde startplek zijn beste prestatie. “Ik heb echt alles gegeven om die pole te pakken, maar ik ben toch tevreden met de tweede tijd. Voor het eerst op de voorste startrij is erg mooi”, zei de coureur op Eurosport.

Bendsneyder had in de ochtenduren tijdens de derde en laatste vrije training al zijn klasse laten zien als regenrijder. Hij liet een vlekkeloos optreden zien en reed verreweg de snelste ronde in een sessie, waarin de wegracers bij de vleet van hun machine gleden op de kletsnatte baan.

De Italiaan Nicolo Bulega (KTM) eindigde als derde in de kwalificatierace. De Spanjaard Joan Mir (Honda), de leider in de stand van het WK in de Moto3, werd zevende. De Nederlander Ryan van de Lagemaat, die op een wildcard meedoet, noteerde de 29e tijd in de kwalificatie. (ANP)

Gerelateerd