Guus Hiddink
Guus Hiddink - © Pro Shots

Hiddink: "De KNVB had geen goede filosofie"

24 juni 2017
Guus Hiddink heeft een sneer uitgedeeld aan de KNVB. De oud-bondscoach verwijt zijn voormalige werkgever een gebrek aan langetermijnvisie.

“Het voetbal gaat altijd in golfbewegingen”, aldus Hiddink in een gesprek met SNTV. “Ik denk dat Nederland net een mindere periode heeft. We hebben Arjen Robben en Robin van Persie. Maar zij zijn nu ook een jaartje ouder, ze zijn dertig plus.”

“Er zijn geen grote talenten die zich laten zien op het hoogste podium. Dat moet je accepteren. Maar ondertussen moet je je langetermijnstrategie volgen en niet in paniek raken. Daarom had de KNVB geen goede filosofie, ze hadden niet het goede management om een, twee, drie stappen vooruit te kijken.”

Afscheid
De KNVB nam eind maart afscheid van Danny Blind, de opvolger van Hiddink. Onder Blind wist Oranje zich niet te plaatsen voor het EK 2016, waarna de negatieve lijn werd doorgetrokken tijdens de eerste helft van de kwalificatiereeks voor het WK 2018.

Hiddink zelf werd twee jaar geleden door de KNVB aan de kant gezet. Hij wist met het Nederlands elftal slechts vier zeges in tien wedstrijden te boeken.

Terugkeer
Hiddink, die momenteel niet actief is als trainer, houdt ondertussen de deur op een kier voor een terugkeer naar het bondscoachschap tijdens het WK van volgende zomer.

“Ik vind het enorm leuk om voetbal te kijken en jonge spelers zich te zien ontwikkelen. Ik weet niet wat er in een jaar tijd gaat gebeuren.” (FOX Sports)

Gerelateerd