Hirving Lozano
Hirving Lozano - © Pro Shots

PSV'er Lozano loodst Mexico langs Rusland

24 juni 2017
Rusland is er niet in geslaagd om de halve finales van de Confederations Cup te bereiken.

In groep A moest het winnen van Mexico, maar het verloor. Kersvers PSV’er Hirving Lozano zorgde in Kazan voor een 2-1 eindstand.

Rusland kwam halverwege de eerste helft nog wel op 0-1. Alexander Samedov schoot met links raak in de verre hoek.

Lang kon de gastheer van de Confederations Cup niet genieten van de voorsprong. Igor Akinfeev had aanvankelijk een antwoord paraat op een vrije trap van PSV’er Andrés Guardado, maar in de daaropvolgende aanval kopte Néstor Araujo raak.

Zo konden de Russen, één punt achter de Mexicanen, weer opnieuw beginnen, maar juist El Tri zorgde vlak na rust voor 2-1. Lozano anticipeerde snel op een lange bal van achteruit en verraste de Russische defensie, inclusief Akinfeev.

Videoscheidsrechter
Het leek nog erger te worden voor Rusland, maar een doelpunt van de fit bevonden Héctor Moreno werd met behulp van de videoscheidsrechter terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Nadat routinier Yuri Zhirkov zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg, waren de kaarten definitief geschud. Ook al miste invaller Igor Smolnikov nog wel een dot van een kans op de gelijkmaker.

Mexico schakelde zo de Russen uit en zag koploper Portugal in dezelfde groep geen fout maken tegen Nieuw-Zeeland: 0-4. Cristiano Ronaldo maakte vanaf de stip zijn 75ste interlandgoal. Alleen de Hongaar Ferenc Puskás heeft vaker voor een Europese landenploeg gescoord (84).

Bernardo Silva, ook voor rust, André Silva en Nani scoorden eveneens. Mexico en Portugal schaarden zich zodoende bij de laatste vier. (FOX Sports)

Gerelateerd