Gido Vermeulen
Gido Vermeulen - © Pro Shots

Volleyballers verliezen strijd om het brons

25 juni 2017
De Nederlandse volleyballers zijn als vierde geëindigd in de Final Four van de World League in de B-groep. Oranje verloor zondag in Gold Coast de strijd om het brons van gastland Australië: 0-3 (27-29 19-25 26-28).

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen miste zaterdag al een plaats in de finale door een nederlaag tegen Slovenië: 0-3 (15-25 30-32 20-25). Daardoor promoveert Nederland net als vorig jaar niet naar de A-groep van de World League.

Oranje plaatste zich vorige maand wel voor het eerst sinds 2002 voor het WK van volgend jaar in Italië en Bulgarije.

De nationale ploeg mag zich na een korte vakantie eerst richten op het EK dat eind augustus in Polen begint. Oranje stuit daar in de groepsfase achtereenvolgens op Turkije, Frankrijk en België.

Bondscoach Vermeulen koos net als tegen Slovenïe voor een basisploeg met Daan van Haarlem, Wouter ter Maat , Robbert Andringa, Thijs ter Horst, Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn en Dirk Sparidans. Oranje kreeg kansen tegen Australië, maar verzuimde die te benutten.

Zo verspeelde de nationale ploeg in het eerste bedrijf vier setpunten. Oranje verloor in de tweede set bij een gelijke stand (15-15) vijf punten op rij. Nederland liet Australië in de derde set terugkomen van een achterstand van 14-16. (ANP)

Gerelateerd