ATP Halle: Federer veegt de baan aan met Zverev

ATP Halle: Federer oppermachtig in finale

25 juni 2017
Roger Federer gaat in topvorm richting Wimbledon. De 35-jarige grootmeester schreef zondag ten koste van thuisfavoriet Alexander Zverev het grastoernooi van Halle op zijn naam: 6-1, 6-3.

Federer, die het evenement al acht keer eerder won, was oppermachtig in Duitsland. De Zwitser verloor geen enkele set in aanloop naar de finale en maakte tegen Zverev meteen duidelijk dat hij deze reeks wilde volhouden.

De topseed snelde naar een 4-0 voorsprong en gaf zijn tegenstander nooit de kans om in zijn spel te komen. Hij raffelde de eerste set in 23 minuten af en bleef daarna het hoge niveau volhouden.

Zverev, de nummer twaalf van de wereld, hield in het tweede bedrijf nog even gelijke tred tot 2-2, maar verloor vervolgens drie games op rij. Na 54 minuten besliste Federer de partij op zijn eerste matchpoint.

Het was alweer de vierde eindzege voor Federer dit jaar. Hij won eerder de Australian Open en de toptoernooien van Indian Wells en Miami.

Voor Zverev waren de druiven zuur na zijn tweede nederlaag in de finale van Halle op rij. De talentvolle Duitser ging vorig jaar tegen zijn landgenoot Florian Mayer onderuit. (FOX Sports)