Mustafa Saymak
Mustafa Saymak - © Pro Shots

De mooiste goals van... PEC Zwolle

25 juni 2017
De prachtgoals vlogen ons afgelopen seizoen om de oren. De mooiste treffers van iedere Eredivisie-club op een rij, met vandaag de nummer 14 van afgelopen jaargang: PEC Zwolle.

Bram van Polen
PEC Zwolle – Feyenoord, 9 april 2017
Bram van Polen leek een belangrijke rol te gaan vervullen in de strijd om het landskampioenschap door PEC Zwolle tegen Feyenoord op een 2-0 voorsprong te brengen. De Rotterdammers kwamen terug tot 2-2 en pakten uiteindelijk alsnog de landstitel.

Danny Holla
PEC Zwolle – sc Heerenveen, zondag 7 mei 2017
De laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor PEC Zwolle en de afzwaaiende Ron Jans kreeg kleur door onder meer een vrije trap van Danny Holla. De 1-0 was een belangrijke, want de Zwollenaren waren nog niet veilig en stonden op dat moment ook met tien man op het veld na rood voor Ouasim Bouy. Uiteindelijk werd het 2-1.

Queensy Menig
PEC Zwolle – Go Ahead Eagles, 30 oktober 2016
Overwinningen op de aartsrivaal smaken altijd even wat lekkerder. Queensy Menig opende al na enkele minuten de score en dat bleek een inleiding voor een fraaie Zwolse middag.

Mustafa Saymak
PEC Zwolle – Go Ahead Eagles, 30 oktober 2016
Na de 1-1 van Sander Fischer vlak voor rust nam PEC Zwolle na de onderbreking afstand van Go Ahead Eagles. Mustafa Saymak zorgde met een schitterend afstandsschot voor de 2-1.

Danny Holla
PEC Zwolle – Go Ahead Eagles, 30 oktober 2016
Danny Holla maakte het feest compleet door in blessuretijd een vrije trap tegen de touwen te schieten. Eindstand 3-1.

Queensy Menig
Sparta Rotterdam – PEC Zwolle, zondag 5 februari 2017
Op aangeven van Django Warmerdam omspeelt Queensy Menig doelman Roy Kortsmit. Vervolgens houdt hij het hoofd koel en rondt af voor de 0-1. PEC Zwolle sluit in Rotterdam af met een 2-3 zege. (FOX Sports)