Agassi (rechts) als coach van Djokovic tijdens Roland Garros
Agassi (rechts) als coach van Djokovic tijdens Roland Garros - © Pro Shots

Agassi staat Djokovic ook bij op Wimbledon

26 juni 2017
De samenwerking tussen Novak Djokovic en André Agassi krijgt een vervolg.

De Amerikaanse oud-tennisser zal de Serviër vanaf volgende week ook bijstaan op Wimbledon, het derde Grand Slam-toernooi van het jaar.

Djokovic en Agassi werkten onlangs voor het eerst samen tijdens Roland Garros, waar de huidige nummer vier van de wereld als titelverdediger in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Dominic Thiem.

"André is er in Londen voor Wimbledon weer bij'', zei de twaalfvoudig Grand Slam-winnaar maandag. "Hij blijft net zo lang als ik in het toernooi zit, dus dat is geweldig nieuws.''

Eastbourne
In Parijs ging Agassi al na de eerste week weg, omdat hij andere verplichtingen had. Zonder zijn nieuwe coach sneuvelde Djokovic in de kwartfinales. "De acht of negen dagen die we hebben samengewerkt, waren heel waardevol voor mij. Ik heb André leren kennen en dingen van hem geleerd.''

Djokovic doet deze week met een wildcard mee aan het Aegon International in Eastbourne. Hij speelt zo voor het eerst in zeven jaar weer eens een grastoernooi tussen Roland Garros en Wimbledon. (FOX Sports/ANP)