Tom Brady
Tom Brady - © ANP

Tom Brady door collega’s verkozen tot beste speler van het jaar

27 juni 2017
Bijna vijf maanden na de gewonnen Super Bowl is New England Patriots-quarterback Tom Brady opnieuw in het zonnetje gezet.

De 39-jarige spelverdeler, door menigeen gezien als de beste allertijden, werd maandagnacht door zijn collega’s verkozen tot de beste speler van 2017.

Brady hield in de verkiezing Denver Broncos-linebacker Von Miller achter zich. Atlanta Falcons-wide receiver Julio Jones, Pittsburgh Steelers-receiver Antonio Brown en Oakland Raiders-linebacker Khalil Mack maakten de top vijf compleet.

Voor de Patriots-ster was het de tweede keer dat hij de beste was sinds NFL Network in 2011 met de verkiezing begon. Vorig jaar eindigde hij op de tweede plaats achter Carolina Panthers-quarterback Cam Newton.

Indrukwekkende cijfers
Brady kon ondanks vier wedstrijden schorsing aan het begin van het seizoen 2016-2017 indrukwekkende cijfers overhandigen. Het hoogtepunt van het jaar volgde begin februari in de Super Bowl tegen Atlanta Falcons.

Aan de hand van Brady draaide New England in het seizoenstoetje een 3-28 achterstand om in een 34-28 overwinning. De quarterback, die zijn vijfde Super Bowl-ring veroverde, werd uitgeroepen tot Most Valuable Player van de finale. (FOX Sports)

Gerelateerd