Chicago White Sox viert de winnende runs van José Abreu (liggend)
Chicago White Sox viert de winnende runs van José Abreu (liggend) - © ANP

Yankees verliezen op de valreep, Red Sox alleen aan kop

28 juni 2017
New York Yankees heeft de koppositie in de American League East afgestaan aan Boston Red Sox.

De ploeg van Didi Gregorius ging op de valreep met 4-3 onderuit bij Chicago White Sox. De Red Sox van collega-international Xander Bogaerts waren met 9-2 te sterk voor Minnesota Twins.

Boston heeft nu 43 zeges en 34 nederlagen achter de naam staan. Na de elfde domper in veertien wedstrijden volgt New York op 41-34.

Venijn
Het venijn op Guaranteed Rate Field in Chicago zat hem in de staart. De Yankees draaiden in de achtste inning een 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. Aaron Judge - wie anders - en Gary Sánchez tekenden voor de punten.

Chicago liet zich echter niet kennen. De thuisploeg maakte in de gelijkmakende slagbeurt de aansluitende run en sleepte in de laatste inning alsnog de zege uit het vuur. Met twee uit en de honken vol hielp José Abreu met een honkslag twee man over de thuisplaat.

De Amsterdamse Yankee Gregorius eindigde de wedstrijd met twee hits uit vier slagbeurten.

Red Sox
De Red Sox profiteerden optimaal van de nederlaag van de aartsrivaal door zelf hun wedstrijd tegen de Twins in winst op te zetten. Na twee lange regenonderbrekingen stond er uiteindelijk op Fenway Park een 9-2 zege op het scorebord.

Christian Vazquez en Chris Young vuurden homeruns over The Green Monster voor de thuisploeg, die na zes innings al een 9-1 voorsprong te pakken had. Bogaerts droeg zijn steentje bij met twee hits en twee runs. (FOX Sports)