Manny Pacquiao
Manny Pacquiao - © ANP

Pacquiao hoopt op rematch tegen Mayweather

28 juni 2017
De Filipijnse bokser Manny Pacquiao zint op een revanche tegen de Amerikaan Floyd Mayweather. Dat heeft zijn trainer Freddie Roach verteld aan Sky News.

Om in de juiste vorm te komen, bokst de 38-jarige Pacquiao komende zondag tegen de Australiër Jeff Horn. Inzet van dat boksduel in Brisbane is de wereldtitel in het weltergewicht van de mondiale bond WBO.

“Pacquiao wil een nieuw gevecht tegen Mayweather en om van hem te winnen, moet je goed in vorm zijn. Dus tegen Horn moet hij imponeren. Ik verwacht een snelle knock-out”, aldus Roach.

Gevecht van de Eeuw
Pacquiao en Mayweather boksten in 2015 in Las Vegas het 'Gevecht van de Eeuw'. Het was het duurste gevecht ooit tussen twee vermaarde bokskampioenen. Mayweather won destijds op punten.

Beide boksers kondigden na dat miljoenenduel hun afscheid aan, maar inmiddels werkt zowel Pacquiao, die ook senator is op de Filipijnen, als Mayweather aan een rentree.

De Amerikaan heeft zelfs een confrontatie aanvaard met UFC-kampioen Conor McGregor. De twee staan op 26 augustus in Las Vegas tegenover elkaar in de ring (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd