Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Wimbledon schaalt Federer en Djokovic hoger in

28 juni 2017
Wimbledon bevoordeelt Roger Federer en Novak Djokovic op de plaatsingslijst van de komende editie.

Hun behaalde resultaten uit het verleden wegen mee, waardoor zevenvoudig winnaar Federer als derde is geplaatst en drievoudig winnaar Djokovic als tweede. De Zwitser Federer is echter de nummer vijf op de wereldranglijst, terwijl de Serviër Djokovic de huidige nummer vier is.

Federer liet vorige week wel zien dat het wel snor zit met zijn vorm op gras. Hij was oppermachtig op het toernooi van Halle en veroverde in Duitsland zijn vierde titel van het jaar. Hij won eerder de Australian Open en de toptoernooien van Indian Wells en Miami.

Gevolgen
Het opwaarderen van Federer en Djokovic heeft gevolgen voor Rafael Nadal en Stan Wawrinka. De Spaanse winnaar van Roland Garros presteerde de afgelopen jaren middelmatig op het Londense gras en is om die reden als vierde geplaatst.

Nadal staat tweede op de mondiale ranking. De Zwitser Stan Wawrinka is derde van de wereld, maar op Wimbledon als vijfde geplaatst.

Andy Murray, de aanvoerder van de wereldranglijst en titelverdediger, is wel gewoon als eerste geplaatst. Wimbledon begint 3 juli.

Vrouwentoernooi
In het vrouwentoernooi volgt het toernooi wel gewoon de huidige wereldranglijst, met de Duitse aanvoerster Angelique Kerber als eerste op de plaatsingslijst. De Roemeense Simona Halep is als tweede geplaatst, de Nederlands Kiki Bertens als 23e.

Robin Haase en Richèl Hogenkamp zijn rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten, maar staan te laag op de mondiale ranking om een plaatsing te krijgen. (FOX Sports/ANP)