KNVB
KNVB - © ANP

Geen extra beloftenteams in amateurvoetbal

28 juni 2017
De komende twee jaar zullen er geen extra beloftenteams van betaalde clubs instromen in het amateurvoetbal. Dat is de uitkomst van het overleg dat woensdagavond plaatsvond tussen de KNVB en de betreffende verenigingen.

De amateurs waren fel tegen de maatregel, die aanvankelijk over een jaar had moeten ingaan.

"Na gesprekken met clubs uit het amateur- en betaald voetbal blijkt dat er onderling geen overeenstemming over deze zaak is'', zei de KNVB in een toelichting. Dat betekent dat de secties van beide afdelingen teruggaan naar de clubs om alsnog tot een oplossing te komen. Een termijn voor het bereiken van een mogelijk compromis is niet gesteld.

Clubs uit de tweede en derde divisie en de hoofdklasse voelen doorgaans weinig voor voetballen tegen beloftenteams. Ze vinden de thuiswedstrijden tegen deze teams met vaak jonge profs niet interessant voor hun publiek. Dat gaat ten koste van de recette en andere inkomsten.

Amateurs spelen liever de in de regio populaire derby's. Bij uitwedstrijden tegen beloften komen vaak nog minder toeschouwers. Bovendien dienen de topamateurs dan vaak op een bijveld te spelen. (ANP)


Komende twee jaar geen extra beloftenteams

 

ZEIST (ANP) - De komende twee jaar zullen er geen extra beloftenteams van betaalde clubs instromen in het amateurvoetbal. Dat is de uitkomst van het overleg dat woensdagavond plaatsvond tussen de KNVB en de betreffende verenigingen. De amateurs waren fel tegen de maatregel, die aanvankelijk over een jaar had moeten ingaan.

,,Na gesprekken met clubs uit het amateur- en betaald voetbal blijkt dat er onderling geen overeenstemming over deze zaak is'', zei de KNVB in een toelichting. Dat betekent dat de secties van beide afdelingen teruggaan naar de clubs om alsnog tot een oplossing te komen. Een termijn voor een mogelijk compromis is niet gesteld.

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Koninklijke HFC 2 6 3
2 IJsselmeervogels 2 6 3
3 VV Katwijk 2 6 3
4 AFC 2 4 4
5 Kozakken Boys 2 4 1
6 Rijnsburgse Boys 2 3 2
7 ASWH 2 3 1
8 Excelsior Maassluis 2 3 0
9 Quick Boys 2 3 -3
10 Jong Sparta Rotterdam 2 2 0
11 SV Spakenburg 2 2 0
12 Scheveningen 2 2 0
13 Noordwijk 2 1 -2
14 De Treffers 2 1 -2
15 HHC 2 1 -2
16 Jong FC Volendam 2 1 -3
17 TEC VV 2 0 -2
18 GVVV 2 0 -3