Robin Haase
Robin Haase - © ANP

ATP Eastbourne: Haase naar huis, Djokovic door

29 juni 2017
Robin Haase is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het grastoernooi in Eastbourne te bereiken. De Nederlander verloor van de Rus Daniil Medvedev in drie sets: 6-4, 1-6, 2-6.

Haase verraste vorige week met een zege op de mondiale nummer acht Dominic Thiem uit Oostenrijk. Hij bereikte daardoor de kwartfinales in het Duitse Halle, waarin hij werd uitgeschakeld door Richard Gasquet. Met zijn goede prestaties bereikte hij de 38e plaats op de ATP-ranking.

De Hagenaar toonde in de eerste set zijn goede vorm. Hij brak in de vijfde game de service van de nummer 52 van de wereldranglijst en deed dat ook in de volgende servicebeurt van de Rus. Ondanks een rebreak wist Haase daardoor de eerste set te pakken.

Daarna ging het mis. Hij werd al snel gebroken en wist in twee sets slechts drie games te pakken, en gaf zo in een kleine drie kwartier zijn voorsprong weg.

Het was de tweede keer deze maand dat Haase van Medvedev verloor. Op het Ricoh Open ging hij eveneens in drie sets onderuit.

Djokovic door
Novak Djokovic bereikte ondertussen de halve eindstrijd in Eastbourne. De nummer één van de plaatsingslijst versloeg met enige moeite de Amerikaan Donald Young: 6-2, 7-6 (9). In de tweede set overleefde Djokovic een setpunt.

Djokovic, die op Wimbledon weer zal worden bijgestaan André Agassi, had in de eerste set geen problemen met Young, de nummer 47 van de wereldranglijst. Na eerdere breakkansen maakte Djokovic het verschil vanaf 2-2 en liep direct uit naar setwinst.

De tweede set werd veel meer een wedstrijd en gaven beide spelers weinig op elkaar toe. De 27-jarige Amerikaan pakte de eerste game van Djokovic af en serveerde voor de set op 5-4. De ervaren Serviër kwam echter terug en dwong een tiebreak af waarin Djokovic de sterkste bleek.

Het was voor de dertigjarige Serviër de tweede zege op gras. De eerste ronde in Eastbourne mocht hij overslaan vanwege een bye en in de tweede ronde versloeg hij de Canadees Vasek Pospisil (6-4 6-3). (FOX Sports/ANP)