Venus Williams
Venus Williams - © ANP

Venus Williams betrokken bij dodelijk verkeersongeval

30 juni 2017
Venus Williams is eerder deze maand betrokken geweest bij een auto-ongeluk.

Een inzittende van de auto waarmee de Amerikaanse tennisster botste, een 78-jarige man, is een aantal dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De politie van Palm Beach Gardens in Florida bevestigde donderdag in Amerikaanse media, waaronder de New York Times, dat de 37-jarige Williams op 9 juni betrokken was bij het ongeval.

Geen aanklacht
De winnares van zeven Grand Slam-titels was enkele dagen daarvoor uitgeschakeld op Roland Garros. Volgens haar advocaat heeft Williams geen boete gekregen en is er ook geen aanklacht tegen haar ingediend.

“Dit is een tragisch ongeluk en Venus spreekt haar diepste condoleances uit aan de familie die een geliefde heeft verloren”, aldus de advocaat.

De bestuurder van de auto waarin Williams zat, zou geen voorrang hebben verleend, meldt CNN op basis van een politierapport.

Wimbledon
De zus van de zwangere Serena Williams, 23-voudig Grand Slam-kampioene, wordt eind deze week in Londen verwacht voor Wimbledon. Venus was vijf keer de beste op het heilige gras in Londen, voor het laatst in 2008.

“Ik heb geen indicatie dat Venus niet meedoet op Wimbledon”, aldus haar advocaat. (ANP)