Joc Pederson (rechts)
Joc Pederson (rechts) - © ANP

Los Angeles Dodgers breekt record tijdens zege op stadsgenoot

30 juni 2017
Los Angeles Dodgers heeft zijn indrukwekkende maand nog van wat extra glans voorzien tijdens een 2-6 zege op stadsgenoot Los Angeles Angels.

De ploeg van Kenley Jansen stofte met vijftig homeruns in de maand juni een vergeeld clubrecord af.

De Dodgers begonnen aan de vierde wedstrijd van de Freeway Series tegen de Angels met 47 maximale scores, het hoogste aantal in één maand sinds de club van New York naar Los Angeles verkaste in 1957.

Brooklyn
Het clubrecord stamde nog van vier jaar eerder, toen de teller van de formatie uit Brooklyn pas op 49 stopte. Dankzij homeruns van Chase Utley en Yasiel Puig evenaarde de Dodgers donderdagnacht het aantal in de vijfde inning.

Joc Pederson vuurde in het volgende bedrijf met twee man op de honken een worp van JC Ramirez over het hek voor nummer vijftig.

De Dodgers hebben nog één wedstrijd - vrijdagnacht tegen San Diego Padres – om het record scherper te stellen.

Jansen
Jansen maakte het feestje van dichtbij mee. De closer van de beste ploeg in de National League kwam aan het slot van de achtste inning op de heuvel en rekende zonder problemen de laatste vier Angels-slagmannen in.

Collega-international Andrelton Simmons, de op Curaçao geboren korte stop van de Angels, kreeg een dag rust. (FOX Sports)