Sofyan Amrabat
Sofyan Amrabat - © FOXSports.NL

Feyenoorder Amrabat: "Ik denk dat ik hier heel goed ga passen"

30 juni 2017
Sofyan Amrabat is speler van Feyenoord. De middenvelder doorstond de medische keuring en ondertekende een contract voor vier jaar in De Kuip.

De 20-jarige international van Marokko had in de Domstad nog een contract tot 2018. Het is niet bekend hoeveel Feyenoord voor Amrabat betaald heeft. Eerder sloeg Utrecht naar verluidt een bod van 2,5 miljoen euro af.

'Trots'
In de afgelopen drie seizoenen kwam de middenvelder tot 50 wedstrijden en één doelpunt voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

"Sofyan heeft afgelopen seizoen zijn kans in het eerste elftal gepakt en zich vervolgens  in rap tempo doorontwikkeld", aldus Ten Hag.

"Zijn debuut in de nationale ploeg van Marokko was een kroon op het werk. De stap naar Feyenoord ziet Sofyan als een goede volgende in zijn loopbaan. Ik heb er vertrouwen in dat hij slaagt in zijn missie in De Kuip en we kunnen er bij FC Utrecht trots op zijn dat we andermaal laten zien dat we talenten ontwikkelen voor de nationale en internationale top."

21
Amrabat gaat in Rotterdam spelen met rugnummer 21. Feyenoord haalde eerder al Jean-Paul Boëtius en zag Dirk Kuijt (gestopt), Eljero Elia (Istanbul Basaksehir) en Rick Karsdorp (AS Roma) vertrekken.

FC Utrecht nam afscheid van Sébastien Haller, Nacer Barazite en Robbin Ruiter. (FOX Sports)