Zeneli haalt uit tegen Feyenoord
Zeneli haalt uit tegen Feyenoord - © Pro Shots

De mooiste goals van... sc Heerenveen

30 juni 2017
De prachtgoals vlogen ons afgelopen seizoen om de oren. De mooiste treffers van iedere Eredivisie-club op een rij, met vandaag de nummer 9 van afgelopen jaargang: sc Heerenveen.

Pelle van Amersfoort
sc Heerenveen - Sparta Rotterdam, 4 april 2017
Werd een basisspeler onder trainer Jurgen Streppel en betaalde dat vertrouwen onder meer terug met een mooie goal tegen Sparta. Het was de 1-0 in een duel dat met 3-0 gewonnen zou worden.

Sam Larsson
Roda JC - sc Heerenveen, 17 september 2016

Worden er prachtgoals gemaakt, dan is Sam Larsson natuurlijk van de partij. Zelfs de kersverse Ajax-doelman Benjamin van Leer moest het antwoord schuldig blijven op deze mooi geplaatste vrije trap van de Zweedse smaakmaker.

Reza Ghoochannejhad
PSV - sc Heerenveen, 22 januari 2017
Let vooral ook op het prachtige voorbereidende werk van Larsson. Reza zou er in totaal drie (!) maken in Eindhoven, maar dat bleek niet genoeg voor de zege. PSV trok alsnog aan het langste eind: 4-3.

Arber Zeneli
Roda JC - sc Heerenveen, 17 september 2016
De Zweedse Kosovaar mocht de laatste van deze avond maken, waar Larsson (zie boven) eerder voor de 0-1 tekende. Zeneli stelde niet teleur in zijn eerste volledige Eredivisie-seizoen als buitenspeler van Heerenveen: zes goals en vijf assists.

Arber Zeneli
Feyenoord - sc Heerenveen, 30 oktober 2016
Daar is-ie weer, met een nog mooiere in De Kuip. Heerenveen bleek vorig seizoen samen met Ajax de enige tegenstander te zijn, die landskampioen Feyenoord punten wist af te snoepen ín Rotterdam: 2-2. (FOX Sports)