Hakim Ziyech
Hakim Ziyech - © Pro Shots

Ziyech terug bij Marokkaanse nationale ploeg

30 juni 2017
Hakim Ziyech kan zich weer international van Marokko noemen. Na een 'goed gesprek' tussen de middenvelder van Ajax en bondscoach Hervé Renard is de lucht geklaard en is hij weer beschikbaar voor de Leeuwen van de Atlas.

Dat vertelde zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli aan FOX Sports.

"Hakim heeft vanmiddag een geheim gesprek gevoerd met de bondsvoorzitter (Fouzi Lekjaa, red.) en bondscoach Hervé Renard", aldus Nakhli.

"Dat was een goed onderhoud. De lucht is geklaard en Hakim is weer beschikbaar. Ze hebben het als kerels uitgesproken en de hand erop geschud. Dat was mooi om te zien", aldus Nakhli.

Botsen
In het recente verleden botsten Renard en Ziyech regelmatig. Onlangs nog rond de vriendschappelijke interland tussen Oranje en Marokko, toen de keuzeheer insinueerde dat de Ajacied zich groter zou voelen dan het team.

Ook liet Renard Ziyech thuis tijdens de Afrika Cup. Vervolgens bedankte de linkspoot op zijn beurt weer, toen hij wel werd uitgenodigd.

'De waarheid'
Na de wedstrijd tussen Nederland en Marokko liet het thuispubliek zich horen. Terwijl de Marokkaanse aanhang letterlijk om Ziyech schreeuwde, beten zijn collega's van zich af.

Al die plooien zijn dus na één gesprek gladgestreken. Nakhli: "Het is helemaal klaar. Het was een uitmuntende ontmoeting. Over de inhoud ga ik niets naar buiten brengen, maar ze hebben elkaar wel goed de waarheid gezegd." (FOX Sports)

Gerelateerd