Beide ploegen kregen het met elkaar aan de stok
Beide ploegen kregen het met elkaar aan de stok - © ANP

Managers weggestuurd bij tumultueus MLB-duel

1 juli 2017
Ouderwetse consternatie vrijdagavond tijdens het Californisch onderonsje tussen Los Angeles Dodgers en San Diego Padres. Niet de spelers, maar de managers vlogen elkaar in de haren.

Tussen de eerste twee innings kregen LA-manager Dave Roberts en collega Andy Green van de Padres het met elkaar aan de stok.

Aan het opstootje lag een woordenwisseling tussen twee spelers ten grondslag. Dodgers-pitcher Alex Wood beschuldigde buitenvelder Jose Pirela van het seinen naar andere slagmannen van de Padres.

Het blijft onduidelijk wat er precies gezegd werd, maar de scheidsrechters vonden het voldoende om beide ploegen officieel te waarschuwen.

En juist toen ging het mis. Tijdens het onderonsje tussen de umpires en de twee coaches vloog Roberts collega Green bijna aan. De manager van de Dodgers moest worden tegengehouden en een good old bench clearing-brawl was het gevolg.

Beide trainers werden weggestuurd wegens hun gedrag.

De ruzie kent overigens een geschiedenis. Roberts zat zes jaar in de staf van de Padres, onder toenmalig hoofdcoach Bud Black.

Toen Black wegging, gaf de ploeg uit San Diego de voorkeur aan Green in plaats van Roberts. Oh ja, er werd ook nog gewoon gespeeld. De Dodgers wonnen met maar liefst 10-4. (FOX Sports)