Alejandro Valverde
Alejandro Valverde - © Pro Shots

Einde seizoen dreigt voor Valverde

1 juli 2017
De Spanjaard Alejandro Valverde komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie op de racefiets. Dat zeiden de artsen van zijn team nadat alle verwondingen van de kopman van Movistar waren beoordeeld.

Hij liep een gebroken linkerknieschijf, een gebroken bot in zijn linkerenkel en een diepe snijwond in zijn scheenbeen op door een harde val in de eerste etappe van de Tour de France.

Valverde was zaterdag de eerste uitvaller van de Ronde van Frankrijk. Hij ging tijdens de tijdrit onderuit op het natte wegdek in Düsseldorf en gleed vol de dranghekken in. De renner is al geopereerd aan zijn knieschijf. "De verwachte hersteltijd is zo lang, dat hij waarschijnlijk niet meer zal racen dit seizoen'', aldus de ploegleiding.

De 37-jarige Valverde won dit voorjaar voor de vierde keer Luik-Bastenaken-Luik en voor de vijfde keer de Waalse Pijl. Hij ging in de Tour van start als kopman samen met de Colombiaan Nairo Quintana. De Spaanse alleskunner eindigde in zijn carrière al zes keer bij beste tien, met de derde plaats in de Tour van 2015 als beste eindklassering. (ANP)